AKTIVAČNÍ BRÁNY A POTENCIÁL ROKU 2010

02.11.2011 18:10

undefined

Aktivační brány a potenciál roku 2010

Úvodem

Intenzivní transformační proces na Planetě Zemi pokračuje i v tomto roce 2010. Tentokrát nepůjde o přípravy jen v energetické rovině nebo duchovní oblasti, ale zaznamenáme výrazné posuny i v realitě. Změny ovlivní více lidí. Probouzí se „druhá vlna“, aby se připojila k vývoji, a tím se vše ještě zrychlí. Vědomé zapojení a aktivní spolupráce Lidstva se Zemí a Univerzem je klíčová, protože bez nás lidí, svobodné vůle a vědomého rozhodnutí to nepůjde. Vesmírné síly tento vývoj také podporují. Posílají Zemi a Lidstvu na pomoc nové světelné energie, které nás očišťují, aktivují božské mistrovské kódy v naší DNA a jemných tělech i v krajině a přináší nám nové nástroje ke změně.

Tyto vysokovibrační vlny světla proudí na Zemi skrze tzv. aktivační brány, které spojují svět Duality se světem Jednoty. Někdy se můžeme setkat i s různými názvy, např. portály a koridory interdimezionální, galaktické, hvězdné, mistrovské apod.

Obecně časově souvisí zejména s astrologicky významným obdobím Rovnodenností, Slunovratů, úplňků, novoluní, zatmění Měsíce či Slunce -  nebo numerologicky s daty shodnými s mistrovskými čísly, jako například Mistrovská brána 8. 8. 2008, 9. 9. 2009, 10. 10. 2010 nebo brána listopadová 11:11, prosincová 12:12. apod. Mezi tyto významné aktivační brány patří dále také křesťanské velikonoční a vánoční svátky. Zvláštní pozornost si zaslouží zejména období, kdy se tyto energetické vlivy kombinují a vzájemně posilují.

Během těchto významných dní otevírají tyto světelné portály spolupracující duchovní síly „nahoře i dole“ a vysokovibrační energie mohou těmito koridory volně plynout až k jádru Země. Za normálních okolností se díky negativnímu „smogu“ Lidstva a hustému kolektivnímu vědomí tyto jemné energie na Zem dostávají těžko. Díky vytvoření těchto portálů k nám konečně tyto světelné vlny mohou proudit a vyživovat světelné mřížky Země, očišťovat, léčit, obnovovat, aktivovat, posouvat, harmonizovat a podporovat nás v nějaké konkrétní oblasti. Světelná brána vždy souvisí s nějakým kolektivním tématem, které nazrálo ke změně a posunu v souladu s Vývojem všech. Jejich aktivační energie ovlivňují veškerý život na individuální i kolektivní úrovni – na celé Zemi. Každá Bytost pociťuje jejich hluboký vliv a prožívá změny podle úrovně svého probuzení či uvědomění, a to dokonce, i když tomu nevěří nebo si to neuvědomuje.

V roce 2010 se vývojová témata týkají hlavně vybudování a ukotvení nových struktur a základů Nové Země; očisty a integrace celistvé ohnivé síly; zapojení mužské energie do vývoje; sjednocení mužské, ženské a „třetí“ síly; probuzení Nového Vědomí Lidstva; obnovení našich prvotních stvořitelských sil; aktivace naší kvantové DNA; objevu nových paradigmat v různých oborech a oblastech; realizace našich božských poslání a naplnění našich snů v realitě – zkrátka ukotvení a projev Ducha ve Hmotě a snesení Nebe na Zem.

Leden

V lednu byla první energetickou branou hned úplňková noc 31. 12. - 1. 1. a souvisela s mistrovskými čísly 1– 2 – 3, což znamená Vývoj – Spolupráce – Tvořivost. Energie tohoto úplňku vytvořila most ze starého do nového a pomohla přenést ty nejlepší dary roku 2009 – naše duchovní poznání, pravdu, mistrovství a božské poslání – do realizačního roku 2010.

Rok 2010 je astrologicky pod vládou Kozoroha, jehož význam ještě umocnilo první novoluní a zároveň Zatmění Slunce 15. 1. právě v tomto znamení. Tato lunární brána Nových Začátků ohlásila konec starého a otevřela před námi nové „dveře“ a možnosti dalšího směrování na individuální i kolektivní úrovni v mnoha oblastech. Aktuální kvadratura Saturna a Pluta prověřila životaschopnost těchto nových potenciálů - někdy útokem, strachem, bojem, tlakem či manipulací - pokusila se je ještě v zárodku ohrozit, zničit, zastavit nebo alespoň zbrzdit. Tím však naopak pomohla k jejich ukotvení.

Nicméně tento „Začátek“ nebyl bezbolestný. Vše staré, malé, omezené, zkostnatělé a strnulé muselo nejdříve uvolnit místo všemu novému – Nové Zemi, nové realitě, novým vztahům, novým rolím a novému poslání v životě. Leden nás konfrontoval s mnoha omezujícími kozorožskými energiemi starých paradigmat a struktur založených na strachu, kontrole a oddělenosti.

Během této aktivační brány nových začátků 15. 1. se všechny tyto staré struktury otřásly v samých základech na kolektivní - zemětřesení na Haiti - i individuální úrovni – objevily se střety mezi starým a novým, strach ze změny, strach ze ztráty, nedůvěra, potřeba vymezení svého prostoru, obhájení či zboření hranic a bariér. Očistná vlna světla protekla celou planetou a obnovila vědomí společenství, sounáležitosti, lásky srdce, hodnoty lidského života a přinesla naději na znovuzrození.

Únor

Únor byl měsícem probuzení a oživení. Země v lednu odpočívala a po náročném prosincovém přesunu (12.12.2009) na své nové místo v rámci vesmírné hierarchie nabírala v klidu svého Středu sílu k další zrychlené cestě. V únoru se opět pomalu začala probouzet do nového života.

Novoluní  14. 2. ve Vodnáři přineslo naléhavou potřebu svobody, rychlých změn a tvořivých řešení. Vědomí Země – Gaia – proto povolala „Vesmír“, aby obnovil a posílil její stvořitelské síly. Na archetypální úrovni došlo k obnovení primární tvořivé síly – elementu Ohně – očistou a sjednocením všech jeho ohnivých aspektů (Beran-Lev-Střelec) a následným harmonickým sjednocením s ostatními živly Vody, Vzduchu, Země. Aktivace prvotního Ohně je letošním klíčovým tématem nejen v souvislosti s mužskou energií, ale také otevírá možnost příchodu nové vyšší stvořitelské energie během roku.

Vodnářská energie novolunní 14. 2. spolu se zesílenou ohnivou energií způsobila řadu střetů, zvratů, rozchodů, konfliktů, nedorozumění a vyjasňování v řadě osobních, rodinných i pracovních vztazích. Některé vazby z těchto třaskavých konfrontací vyšly posílené, jiné se rozpadly.

V každém případě však přinesly čerstvý vzduch a svobodu do našeho životního prostoru a vytvořily podmínky pro probuzení „Druhé vlny“ během aktivační brány 22. 2. Aktivace těm, kteří do této skupiny patří, způsobila možná nepříjemné tělesné symptomy – podrážděnost, bolesti hlavy, kloubů, zubů, neklid, zvýšenou únavu nebo naopak nespavost apod. Tyto stavy brzy odezněly a místo nich začalo převládat uvolnění, lehkost, radost a nadšení předznamenávající skvělé dobrodružství.

Březen

Březen je obdobím zásadních rozhodnutí. Tento měsíc začne i skončí dvojitou mistrovskou branou 3. 3. a podobně jako na přelomu roku 2010 vytvoří přechod - most – tentokrát mezi naší starou a novou rolí v životě, mezi snem a skutečností, světem duchovním a hmotným.

První teplé sluneční paprsky nás už v únoru začali probouzet ze snů do reality. Nyní nás povzbuzují, abychom vzali svůj život do svých rukou, vážně si udělali čas a podívali se do svého srdce, po čem vlastně touží. Máme si odpovědět na otázky - kam mne moje duše vede, co je mým vyšším dobrem a cestou, co chci tvořit, čím chci být, s kým chci být, kde mám být a čemu mám věnovat svou energii, čas a pozornost?

Během sebezkoumání možná objevíme, že různé části naší bytosti mohou mít různá přání. Něco si volíme na úrovni Duše, něco jiného chce osobnost, ego, tělo, naše vnitřní žena, nebo jinam míří náš vnitřní muž. Až do našich přání začnou v další fázi roku proudit intenzivní ohnivé energie, je třeba, aby našly svůj pravý cíl a jeho realizace nás spíše potěšila. Připadná roztříštěnost našich záměrů by mohla v budoucnu zmařit reálné výsledky našeho tvořivého snažení. Vodní Energie Ryb v kombinaci s ohnivým Beranem nám pomůže sjednotit naše přání na více úrovních, rozhodnout se celistvě „jako jeden muž“ a snést své vyšší záměry skrze ohnivou sílu pohybu nejdříve do těla a potom i do reality.

Podpoří nás i novoluní v Rybách 15. března, které přinese hlavně inspiraci, více nás spojí s naší duchovní podstatou a z mlhy se začnou vynořovat možná první konkrétní obrysy našich nových rolí a cesty. Možná je to něco, po čem už velmi dlouho toužíme, ale zapomněli jsme na to. Možná se naše božské poslání a skutečná role v našem životě objevila teprve nedávno. Přijatá vize nebo myšlenka byla možná jen letmá, mlhavá, nebo jsme si zatím na tak velký a úžasný úkol netroufli.

Beraní energie Jarní Rovnodennosti 20. března nám dodají odvahu, abychom věřili svému instinktu, pustili se do nových projektů, popustili uzdu fantazii, co se týče nových možností a troufli si konečně důvěřovat své vnitřní síle, mistrovství a moudrosti. Světelná vlna tohoto portálu bude obsahovat nejen tvořivé impulzy, ale i potřebnou ráznost při dalším prosazení našich nejkrásnějších snů do reality.

Úplňková brána ve Vahách (Slunce v Beranu) 30. 3. opět vytvoří most jako na začátku měsíce, přinese novou vyrovnanost a pomůže nám ukotvit naše záměry v realitě. Snese lásku, podporu a ty správné aktivační kódy z roviny našeho Duchovního Já (nadvědomí) skrze naše vědomí až do hloubky našeho Bytí (podvědomí), do buněk našich kostí - do naší DNA. Povede nás, abychom začali s hlubší energetickou očistou, detoxikací a úklidem uvnitř i okolo. Můžeme využít tohoto přechodu - energetického mostu - a pomalu se připravovat na další sestup dolů - až ke svým kořenům - které v dubnu mocně očistíme, obnovíme a postavíme tak pevnější základy pro další vývoj.

Duben (aktualizovaná verze dubnových energií  - Strom Života)

Duben je měsícem vybudování nových kořenů a pevných základů pro další vývoj. Březnová úplňková brána nám pomohla sestoupit k našim kořenům. V dubnu proto budeme vyzváni, abychom se podívali na nezpracovaná témata „kořenové čakry“ - základní strachy, viny, tajemství, rodovou karmu, odkaz předků, na archetypální úrovni i vztah k „Matce“ Přírodě a „Otci“ Vesmíru. Mohou se proto přihlásit o slovo dávné nebo dlouho neřešené problémy a tajemství v rodině, které prověří skutečnou hodnotu rodinných vztahů. Jejich odkrytí a dořešení nám však konečně pomůže osvobodit se z karmických pout, zbavit se genetické zátěže, vymanit se ze své "tradiční" role v rodové hierarchii a zařadit se spíše jako Bytost do hierarchie své „Posvátné Světelné Rodiny“.

Do tématu nás uvede velmi silná aktivační brána velikonočních svátků 2. – 5. dubna, kdy se novým způsobem podíváme na archetyp Svaté Rodiny. V tomto roce Kozoroha se bude mimo jiné zásadním způsobem měnit struktura rodové hierarchie, podstata rodinného systému a tradiční, svazující rodinné vztahy. Velikonoční brána nám umožní přehodnotit a případně vytvořit nové paradigma rodiny – Posvátné Rodiny. Nejde jen o naši rodinu, naše rodinné vztahy, našeho otce a matku. Všichni jsme jednou velkou Rodinou, do které patří i naše Světelná Rodina a spřízněné duše z našeho Hvězdného Domova. A tady na Planetě Zemi jsme všichni Doma - všichni máme jeden Domov. A také naše fyzické tělo je jedinečným Domovem pro naši dokonalou duchovní podstatu.

Proto další energetická brána novoluní v Beranu 14. 4. naváže na velikonoční neděli 4. 4. a spojí nás s mistrovským kódem 44, který nám přináší - „rovnováhu mezi duchovním a fyzickým, změny v uspořádání našich evolučních labyrintů a vytvoření základů našich Nových Životů“.

Díky dubnové světelné vlně od novolunní k úplňku ve Štíru (Slunce v Býku) 28. 4., která v sobě nese speciální kódy, se naše genetická zátěž začne čistit doslova „až do morku našich kostí“. Umožní hlubokou očistu krevního řečiště na buněčné úrovni, pročistí naši krystalickou strukturu a vytvoří základ pro pozdější podzimni aktivaci kvantové DNA.

Na fyzické úrovni lze proto v průběhu roku očekávat častější bolesti kloubů, svalů, páteře, zubů, hlavy, také úrazy, zlomeniny, výrony, migrény, poruchy spánku, soustředěnosti, chronickou únavu apod. Fyzické tělo potřebuje posílit a podle hesla „Prevence je nejlepší lék“ - je dobré zařadit do svého rozvrhu pravidelně dostatek péče, odpočinku, relaxace, masáže, zdravou stravu bohatou na živiny, nenáročné cvičení - vhodná je jóga, pilates, tanec, plavání, procházky v přírodě, koupele bylinné nebo solné, práce s krystaly apod., které tělo podpoří v jeho hlubokém transformačním procesu.

Květen (aktualizace květnových energií  - Probuzení v Nové Zemi)

Květen je měsícem nové naděje a radosti z prvních tvořivých krůčků na naší nové cestě. Pocítíme nový optimismus, dopřejeme si relaxaci a vychutnáme si lehkost Bytí. Naše tělo prošlo v dubnu mocnou očistou a díky tomu se může naše duchovní podstata – Pravé Já – v našem těle lépe ukotvit a tvořivě projevit. Můžeme si tak plnými doušky užívat tvoření, hru, radost a zábavu s dětmi či přáteli. V květnu budeme moci konečně (a možná poprvé) zakusit čistou radost z Bytí ve hmotě a začít přenášet vizi Nové Země do reality.

Země nám ukáže svou přívětivou tvář a prostřednictvím harmonických energií novoluní v Býku 14. 5. nás pozve do Přírody, abychom si užíli hojnost jejích darů - tepla, lásky, výživy, bezpečí, jistoty, radostí a potěšení ze všech stran. Podpoří nás v realizaci našich úžasných projektů a tak budeme moci začít budovat krásnější a bezpečnější místo k životu pro nás a všechna stvoření Matky Země.

Během noci 27. – 28. 5. můžeme očekávat velmi silný úplněk ve Střelci (Slunce v Blížencích), protože během této noci dojde zároveň ke vstupu Urana do znamení Berana. Uran se dlouhých 7 let nacházel v bezpečné láskyplné náruči oceánské Jednoty Ryb stejně, jako se lidská bytost nachází 9 měsíců v bezpečí dělohy a v Jednotě s matkou. Uran = Vývoj = Dítě se nyní pokouší prodrat - zrodit - prorazit do života s mnohem větší razancí. Probouzí se z Nevědomí k Plnému Vědomí. Je možné, že během této světelné brány (a noci?) se narodí nebo „počne“ hodně dětí, které mají přispět významným způsobem k dalšímu pokroku Lidstva. Je také možné, že tato vlna Světla nám přinese nějaké nové poznání, paradigma, myšlenky, poselství, technologie nebo další nástroje pro kvantový růst a léčení Lidstva. Čeká nás další bezesná, magická, dobrodružná a „plodná“ květnová noc Lásky!

V každém případě tato brána souvisí „se zrozením Nového Vědomí Lidstva“ a jako při každém „porodu“ bude potřeba hodně podpory, lásky, ochrany a jednotné skupinové spolupráce Bytostí duchovních (Neptun + Jupiter) i Lidských (Blíženci).

Červen

Červen otevře klíčové téma roku a nebývalou měrou zaktivuje mužskou ohnivou energii, aby se zapojila a ochránila nově zrozené Vědomí Lidstva. V červnu vstoupí do Berana i Jupiter a symbolicky se tak připojí k dosud křehkému Uranovi. Energeticky se může zopakovat lednové téma „Nových Začátků“, které bez mužské ochrany málem už v zárodku podlehly útokům Saturna a Pluta. Doufejme, že Uran tentokrát pod ochranou Jupitera odolá náporu Saturna a Pluta lépe.

Vývoj a duchovní růst byl v posledních letech doménou spíše žen, které již ze své podstaty mají blíže k Zemi, Životu a Vývoji (Vývoj = Dítě). V posledních letech odvedla Ženská Síla dobrou práci, přestože ve své snaze o změny a duchovní růst byla spíš osamocená. Ostatně stejně, jako je v současnosti mnoho žen samo na výchovu dětí, protože oslabená Mužská Síla nedokáže nést zodpovědnost za děti, za rodinu, za Život. Má co dělat, aby nezničila sama sebe i všechny ostatní. Ničivá síla a destruktivní „moc“ mužské populace dosáhla svého kritického bodu a je třeba zásadní nápravy. Muži začnou "ztrácet pevnou půdu pod nohama" a budou muset začít hledat Sílu hlouběji v sobě. Klíčové změny odstartuje právě konjunkce Jupitera a Urana a hlavní posuny proběhnou v jednotlivých fázích ještě letos „od Slunovratu do Slunovratu“. (mimochodem tato konstelace probíhala na podobném místě v podobném období v roce 1927).

Pro ženy, které statečně pokračovaly v náročné cestě bez svých správných protějšků a jsou už znavené, je to dobrá zpráva! V následujících měsících dojde díky novým aktivačním vlnám k probuzení vyzrálých sebe-si-vědomých mužů, kteří začnou žít svou Mužskou Sílu a nabídnou jí ženám a Životu - moudrost, vedení, klid, oporu a ochranu. Můžeme se konečně těšit z nových Duchovních Partnerství, protože mnoho partnerských Duší (dvojpaprsků) se letos najde a spojí v realitě.  Zároveň se ale zřejmě i rychleji rozpadnout ta partnerství, která spolu vibračně zásadně nesouzní.

Tato touha po Jednotě v partnerství, potřeba láskyplných, svobodných a skutečně léčivých partnerských vztahů zesílí právě během novoluní v Blížencích 12. 6., které začne zázračně spojovat mnoho blíženeckých Duší. Spojením mužské síly Ohně – Tvořivost a ženské síly Vody – Lásky bude transformační proces plynout rychleji, snadněji, bezpečněji. Přes tato Spojená Srdce bude na planetu proudit více Světla, nových energií, informací a přání našich srdcí se začnou rychleji manifestovat ve hmotě.

Síla aktivační vlny Letního Slunovratu 21. 6. vyzve na archetypální a kolektivní úrovni celou mužskou populaci k vědomé spolupráci. Je načase, aby se muži ve větší míře tvořivě připojili k vývoji a stali se opět aktivními Strážci a Ochránci Vývoje.

Sabiánský symbol 1. stupně Berana, kde se nachází Uran - „Žena, která právě vystoupila z oceánu. Objímá jí tuleň“ - má však pro nás v této souvislosti zásadní poselství. Upozorňuje na „vynoření nových forem a potencialit vědomí“, které se „tuleň“ pokouší ochránit tolik potřebným láskyplným objetím. „Tuleň“ však není dost silný, může je strhnout zpět do „oceánu“ nevědomí a představuje spíš „krok zpět ve vývoji“. Symbolicky je zatížen minulostí, strachem, slabostí a nejistotou, a tak reálně hrozí, že svou roli ochránce nezvládne a díky tomu může celý vývoj – kvantový skok vědomí – skončit opět neúspěchem nebo jako v minulosti katastrofou.

Mužská archetypální síla bude muset proto nejdříve projít hlubokou Plutonskou krizí, transformací, očistou a obnovou. Bude se muset zbavit všech pokřivení z minulosti a také Saturnských „neduhů“ – karmické zátěže, strachu, nejistoty, omezení, tvrdosti, lineárního myšlení, lpění na pevných strukturách a tradičních omezujících systémech atd.

Toto téma začne otevírat již úplňková brána v Kozorohu (Slunce v Raku) 26. 6., která obrátí naši pozornost k našim prvním mužským autoritám - otcům, dědům a mužským předkům. Aby se současní muži mohli stát skutečně silnými vzory, laskavými autoritami a moudrými ochránci svých mnohem vyspělejších „uranských“ dětí a porozuměli jim, potřebují se nejdříve vyrovnat se zraněním svého Vnitřního Dítěte a „ne-mocí“ svou a svých mužských „archetypálních Pra-vzorů“.

Na svět začínají přicházet - Děti Nové Země - které v sobě totiž ponesou neuvěřitelnou sílu a moc a budou potřebovat otce, kteří je naučí s touto silou zacházet novým způsobem – s láskou a úctou k veškerému Životu. Skrze ně (i jejich otce) se navíc začne již velmi brzy na Zem snášet nová stvořitelská síla, která tady na Zemi dosud neměla obdoby a bude na nás, jestli s ní budeme tvořit nebo ničit.

Červenec (aktualizace červencových energií - Zatmění)

Červencové energie Zatmění Slunce vynesou na povrch další nezpracovaná či vytěsněná témata související s ničivou, temnou stránkou ohnivé energie. Můžeme očekávat velmi dramatické události jak na individuální, tak kolektivní úrovni. Budeme se muset podívat do naší minulosti a uvědomit si, jak jsme s touto energií zacházeli, proč jsme se jí tolik báli, proč jsme ji potlačili nebo prostě odmítli ve svém životě. Budeme se muset možná konfrontovat s mužskou slabostí, zbabělostí, hloupostí, nezralostí, nezodpovědností, lehkomyslností, omezeností, strachem, kontrolou, nadutostí, arogancí, agresivitou, ničením a násilím atd.

Energetická brána Zatmění Slunce a novoluní v Raku 11. 7. zabrnká na tyto kvality zřejmě nejdříve na citové, emocionální, vnitřní a osobní rovině. Mohou se projevit v podobě starých zranění z dětství nebo opomenutých destruktivních vztahových či rodinných programů, kterým je třeba se věnovat. Během následujícího úplňku to možná pocítíme na kolektivní či archetypální úrovni.

Během úplňkové brány ve Vodnáři (Slunce ve Lvu) 25. 7. se spojí s vývojem (Uranem v Beranu) všechny ohnivé aspekty - astrologicky symbolizované Sluncem v domovské energii Lva v trinu na střelcovského Jupitera v Beranu. Nicméně ostatní planety jsou vůči těmto ohnivým kvalitám v silné opozici. Stabilita a stálost Slunce ve Lvu se setká s potřebou svobody a změny u Luny ve Vodnáři. Uran na 1. stupni Berana (Vývoj) bude muset ustát svou křehkou pozici proti Saturnu, kde půjde o střet nových a starých struktur, budoucnosti a minulosti, nových a starých paradigmat, nových a starých způsobů myšlení. I Merkur ve Lvu (a Mars v Panně v konjunkci se Saturnem) zkusí obhájit své omezené lineární myšlení proti silnější opozici kvantového vědomí Neptuna ve Vodnáři. A rovněž temná stránka nejsilnější síly na Zemi – Pluta – se nevzdá bez boje své dosavadní pozice a skryté moci. Pluto v kvadratuře zkusí všemi prostředky ohrozit, zmanipulovat, potlačit, umlčet, zničit či oslabit retrográdního Jupitera, aby nemohl dospět a dorůst do své moudré Síly, uvědomit si svou duchovní podstatu a snést bezpečně na Zem novou kosmickou sílu Stvoření.

Tyto energetické střety a boje v důsledku mohou způsobit silné napětí, turbulence, očistné, dramatické nebo přímo katastrofické situace nejen v osobním životě a ve vztazích, ale na celé Zemi. Může se to projevit jako další ničnivé zemětřesení, výbuch sopky na Zemi či pod vodou, přílivové vlny, sužující vlny horka a sucha nebo nový válečný konflikt.

Je však třeba zdůraznit, že smyslem této úplňkové brány není ničit, ale očistit, posílit a sjednotit všechny ohnivé aspekty tak, aby dokázaly v jednotě snést na Zem již zmiňovanou novou stvořitelskou energii, která bude znamenat novou hojnost pro všechny, urychlí manifestaci vyšších vibrací a pozitivních změn v realitě, vybuduje Novou Zemi ve hmotě a zlepší životní podmínky nás všech.

Srpen

Srpen přinese zmírnění destruktivních sil mužské energie a vytvoří podmínky pro zářijové smíření obou polarit na všech úrovních.

Během novoluní ve Lvu 10. 8. trochu poleví obrovské napětí z předchozích týdnů. Bude pro nás o něco snadnější s láskou přijmout i temné stránky vnitřních i vnějších ohnivých kvalit a integrovat je na individuální i kolektivní úrovni. Budeme se moci znovu otevřít jemnějším tvořivým impulzům, radosti a díky obnovené důvěře i nové hlubší spolupráci a partnerství s muži. Tím vytvoříme prostor pro opravdové uzdravení a budeme moci přijmout nové harmonické energie. V našich životech se budou moci začít plně projevovat také pozitivní aspekty celistvé ohnivé síly - čistá radost, vitalita, nadšení, tvořivost, hojnost, sebe-vědomí, ochrana, klid, laskavost, velkorysost, spravedlnost, pravda, moudrost atd.

Na hlubší úrovni nás v tomto léčení podpoří úplňková brána 24. 8. a skrze koridor Ryby – Panna   k nám budou proudit jemné očistné, hojivé a obnovující energie. Tyto světelné vlny budou obsahovat opravdu léčivé vibrace pro naše fyzická i jemnohmotná těla. Tak se začnou hojit a uvolňovat všechny prožité negativní emocionální stopy a zážitky i na buněčné úrovni. To nás připraví na podzimní vlnu světla, která přinese další aktivaci kvantové DNA.

Září (aktualizace zářijových energií - Božská Alchymie Stvoření)

V září přijde dlouho očekávané vyrovnání polarit. Během novoluní v Panně 8. 9. ještě může doznívat proces uzdravování. Většinou se však budou naše životy ukotvovat a energetická pole po přestavbě stabilizovat. Najdeme rovnováhu s okolním světem a začneme se usazovat v nových osobních, rodinných i společenských strukturách. Náš život se bude vracet do „normálu“, ale budeme ho muset asi jinak definovat. Naše hodnoty, priority a potřeby se hodně posunuly. Začneme se možná na svět dívat úplně novýma očima a uvidíme, jak vyšší realita začíná pomalu vstupovat do našeho každodenního života.

Obnovená stabilita nás připraví na přijetí sjednocující vlny brány Rovnodennosti 23. 9., která bude v tento den posílena ještě aktuální silou úplňku v Beranu (Slunce ve Vahách). Tato silná aktivační brána se pokusí novým způsobem smířit, vyrovnat a sjednotit mužskou a ženskou polaritu na individuální i kolektivní úrovni v dalších aspektech. Ve svých vztazích budeme zažívat novou harmonii, svobodu, důvěru, spokojenost a naplnění. Spojí další vlnu partnerských Duší, jejichž směrování, další cesta a božské poslání jsou ve vzájemném souladu. Objeví se hodně partnerských dvojic, které už dokážou „žít Lásku“ a Být „Jedno Srdce“. Světlo podpoří hlavně partnerské vztahy, které jsou připravené jednotně spolupracovat v realitě a zaujmout společné místo ve vývoji.

Sjednocující energie této brány zvýrazní ještě právě probíhající retrográdní konjunkce Jupitera s Uranem na 29. stupni Ryb. Propojuje do Jednoty opět tři hlavní archetypální síly – Neptuna (Zdroj Lásky a Života) – Jupitera (Strážce Vývoje) - Urana (Vývoj) stejně jako během květnové úplňkové brány, ale na mnohem vyšší úrovni. Vytváří prostor pro hlubokou Celistvost a Integritu uvnitř i navenek při zachování Individuality.

Obraz sabiánského symbolu tohoto stupně - Světlo prochází hranolem a láme se do mnoha barev“ - je dost výmluvný. Tento symbol nás během tohoto „podzimního vyrovnání“ upozorňuje na příchod velmi silné stvořitelské energie "Prvotního Vědomí". Jeho mimořádně čisté Světlo dokáže totiž celistvě přijmout a unést jen „Diamant“. Světlo Jednoty proteče skrze „diamant“ (hranol), tj. sjednocenou mužskou polaritu s podporou ženské a opět se rozdělí na aspekty při zachování Celistvosti Prvotního Světla ve všech jeho částech.

Čisté Bílé (Univerzální) Světlo – Jednota – Vědomí je ve své podstatě celistvé a přirozeně obsahuje Vše-Co-Je a všechny barvy spektra. Tady na Zemi ve světě duality se dosud ve své čisté prvotní Síle realizovat nemohlo, protože bychom jeho vibraci neunesli. Proto se jeho Světlo na Zemi mohlo bezpečně manifestovat pouze „roz-dělené na aspekty“. Proces vývoje na Planetě a její prosincový posun (12. 12. 2009) na nové místo v hierarchii Univerza, však oba světy otevřel většímu splývání a přinesl potřebné nástroje ke změně. Od roku 2008 se začaly na Zemi ukotvovat mistrovské energie Nové Země - „perleťová“ (celistvá ženská energie) a „diamantová“ (celistvá mužská energie) vibrace – které jsou schopné ve spolupráci snést a realizovat „Prvotní Vědomí“ (celistvá "třetí energie"). 

Vyšší duchovní archetypální polarity Neptun a Jupiter prošli velkým vývojem již loni během konjunkce ve Vodnáři a obnovily své mistrovské role a kvality. Teď budou mít (snad) dost síly, aby snesly v jednotě na Zem tuto novou uranskou sílu, která je mnohem „VĚTŠÍ“ než oni. (viz dubnová velikonoční brána).

Říjen

V říjnu nás čeká jedna z nejsilnějších energetických aktivačních bran 10.10.10, neboli 1-1-1. Jedná se o galaktickou bránu, která nás spojí s naší Hvězdnou Rodinou, naším duchovním počátkem, naším Zdrojem.

V minulém měsíci jsme dosáhli nové rovnováhy s vnějším světem a ukotvili naše partnerství. Novoluní ve Vahách 7. 10 nás upozorní na potřebu hlubšího naplnění a vnitřního klidu a míru. Tato energetická brána nás připraví na světelný portál 10.10.10 a ukáže nám, že je třeba nejdříve najít vnitřní harmonii a dosáhnout celistvosti na úrovni Jednoty Těla – Duše – Ducha - naší Multidimenzionality.

Mistrovská brána 10. 10. 2010 otevře intergalaktický koridor a umožní nejen spojení různých paralelních dimenzí pozemské Duality a Jednoty, ale na některých místech téměř splynutí, překrytí, prolínání těchto realit. Je možné, že dojde i na „blízká setkání třetího druhu“. Světlo této aktivační brány v sobě ponese světelné kódy našich Hvězdných domovů a další speciální aktivační kódy. U všech připravených dojde k aktivaci kvantové DNA, která otevře naší hvězdnou paměť a umožní nám čerpat přímo z našich akašických záznamů Duše. Budeme moci začít větší měrou používat své dávné talenty, zkušenosti, nadsmyslové schopnosti, duchovní energie a nástroje. Díky aktivaci kvantové DNA bude nebývalou měrou posílen náš imunitní systém, který nás lépe ochrání před nežádoucími vnitřními i vnějšími vlivy. Naše tělo se začne zcela přirozeně navracet do své prvotní celistvosti a rovnováhy, naše buňky začnou procházet rychlejší regenerací a obnovou. Navíc získáme čistší spojení s naším Zdrojem, Hvězdným Domovem a Světelnou Rodinou, která s námi naváže hlubší komunikaci a spolupráci. Konečně se budeme cítit i na Zemi a v dualitě jako Doma, v kruhu svých nejbližších, kteří nás dokonale znají a přijímají.

Úplňková brána v Beranu (Slunce ve Vahách) 23. 10. vyzve opět ke spojování nejen v partnerství, ale hlavně v rámci širšího Společenství. Hlavním úkolem této úplňkové brány je však ve větší míře manifestovat novou čistou stvořitelskou Sílu Prvotního Vědomí skrze skupinovou spolupráci a "Jedno Srdce" Lidských a Duchovních Bytostí.

Budeme proto zcela přirozeně a snadno přitahovat a potkávat další spřátelené Duše ze své duchovní Rodiny, poznávat své „staré známé“ z mnoha předchozích inkarnací a Hvězdného Domova, se kterými máme duchovní Posvátné Smlouvy ohledně spolupráce na Vývoji. Začnou se zcela přirozeně vytvářet Společenství spřízněných Duší, s kterými můžeme sdílet své nové poznání a jedinečnost. Budeme se zcela přirozeně vzájemně doplňovat a podporovat v růstu, realizaci božských poslání a ukotvování mimořádných talentů, schopností a mistrovství.

Listopad

V listopadu si uvědomíme skutečnou Sílu našich partnerství a přátelství. Dojde k obnovení a ukotvení přirozených rolí čisté ženské a mužské archetypální síly. Potvrdíme si význam kvalit jako odpovědnost, spolupráce, důvěra, rovnocennost. Naše nové role a božská poslání se pevněji usadí a získáme novou jistotu na své nové cestě. Objevíme, že umíme lépe naslouchat svému moudrému vnitřnímu hlasu, svému Srdci, své Duši. Zcela přirozeně a bez námahy budeme k sobě přitahovat vše potřebné ke spokojenému životu. Začneme s novou sebedůvěrou a samozřejmostí používat své duchovní i světské schopnosti, nástroje, dary, talenty a vnitřní zdroje, jako by byly naší součástí odjakživa. Budeme se cítit lépe ve svém těle, ve svém životě, protože dokážeme tvořivě naplňovat své potřeby v hojnosti.

Během novoluní 6. 11. a mistrovské brány 11.11 budeme zažívat nový pocit svobody a nezávislosti uprostřed nových společenských struktur, které nám umožní být otevřeně sami sebou. V říjnu jsme si možná poprvé uvědomili svou jedinečnou a mimořádnou hodnotu, objevili jsme svou pravou podstatu, účel a poslání na Zemi. Budeme hledat příslušné místo v nových přebudovaných strukturách, abychom realizovali svůj nejvyšší potenciál ve všech směrech. Tím se vytvoří nový prostor, nová místa a pracovní příležitosti. Budeme efektivněji spolupracovat, protože vznikající "společnosti" budou tvořit na principu společných záměrů, důvěry, podpory. Potáhnou za jeden provaz, protože budou mít stejný cíl - přirozeně tvořit a vědomě žít a naplňovat individuální poslání v souladu se Životem.

Síla světla úplňku v Býku (Slunce ve Štíru) 21. 11. 2010 podtrhne magickou bránu mistrovských kódů 21:12 a odstartuje konečné ukotvení všech letošních aktivací. Máme stabilizovat všechny naše osobní i rodinné vztahy a ukotvit se v nových světelných mřížkách a osobních, zemských, duchovních, společenských i pracovních strukturách. V neposlední řadě musíme také do prosincového Slunovratu 21.12.2010 stihnout usazení naší kvantové DNA až „do morku kostí“ - do naší zářivější krystalické struktury těla - jak jsme na to naši dvou-vláknovou biologickou DNA připravili již během úplňkové brány „Býk – Štír“ v dubnu - a rozzářit i svá Světelná Těla nebývalým jasem.

Prosinec

Prosinec je jako vždy hlavně o dokončení a završení celoročního snažení. Na závěrečnou bilanci, zhodnocení a případné zpracování neuzavřených témat tentokrát však nebude moc času, protože rok 2010 skončí a symbolicky se uzavře již na Slunovrat 21. 12. 2010.

První bilanci a účet nám vesmír vystaví již během novoluní ve Střelci  5. 12. Věřím, že u většiny budou převládat položky na straně zisku, ať již ve formě hojnosti darů, nových zdrojů, vztahů, přátelství, větší síly, sebejistoty, důvěry či laskavé podpory a vzájemnosti v rámci Světelné Rodiny. Snad nám naše osobní bilance dá dobrý důvod ke spokojenému „završení“ a stane se začátkem oslav nejen vánočních svátků "narození Krista", ale hlavně našeho vlastního zrození do plného „kristova vědomí“.

Tento rok symbolicky uzavře a všechna naše „stvoření“ ukotví a zapečetí velmi silná energetická brána Zimního Slunovratu 21. 12. Kromě toho bude tento den energie „Završení“  posílena nejen Zatměním Měsíce a posledním úplňkem toho roku (Střelec – Blíženci), ale navíc začne působit na přelomu roku i  třetí – závěrečná -  fáze konjunkce Jupitera a Urana ve znamení Ryb. Tato astrologická konstelace skrze toto pevné sjednocení archetypálních kvalit Neptuna (Zdroje Života a Lásky) – Jupitera (Ochránce a Strážce Vývoje) – Urana (Vývoj) potvrdí aktivaci nové celistvé Stvořitelské Síly Ohně, sjednocení mužské a ženské polarity a připojení mužské energie k vývoji.

Aby toho nebylo málo a pochopili jsme jasně fázi prosincového „uzavření“, tak klíčové slovo sabiánského symbolu 27. stupně Ryb (umístění Urana) – „Úplněk sklizně zalévá jasné podzimní nebe“ opět upozorňuje na „ZAVRŠENÍ“ a přináší „světlo naplnění a požehnání dobře vykonané práci“. Přišel čas sklidit plody svého snažení a podívat se, zda jsme vypěstovali, co jsme letos v březnu naším záměrem zaseli.

Do této doby bychom tedy měli dát všechny své záležitosti do pořádku a začít se připravovat na rychlý start do dalšího roku. Rok 2011 bude pod vládou Vodnáře a Urana. Odstartuje velmi svižně už Zatměním Slunce 4. 1. a symbolicky začne super "galaktickou" branou - „1:1:1“ v kombinaci se magickým kódem "14" -  dne 14. 1. 2011, která nám otevře dveře do úplně Nového Světa plného hojnosti, vzájemné lásky, sounáležitosti, spolupráce, celistvosti, osobního naplnění, svobody a Nového Vědomí Lidstva.

Závěrem

Toto jsou vize, vhledy a možná varianta potenciálů roku 2010, jak mi přišly během magické úplňkové noci 27. února 2010. Až čas potvrdí přesnost tohoto výhledu a uvidíme nakolik budu muset tuto vizi přehodnotit a zaktualizovat. Zatím jsme totiž jako Lidstvo nedospěli ani k první velké aktivační bráně Jarní Rovnodenností, která je okamžikem zásadního ROZHODNUTÍ každého z nás. Co si vlastně přejeme v tomto roce vypěstovat a sklidit, jaké jsou naše priority a jakou cestou se vydáme? Rozhodne se skutečně dost mužů pro spolupráci na vývoji? Bude „Uran“ díky jednotné podpoře „Neptuna“ a „Jupitera“ opravdu dost silný a životaschopný, aby dokázal vládnout příštímu vodnářskému roku? Podaří se přinést letos na Zem novou „uranskou“ stvořitelskou energii?

Vývoj a posuny na planetě Zemi si tvoříme sami svou svobodnou vůlí. Pokud budu muset výše zmíněné upravit, tak doufám, že pouze k lepšímu.

Mějme teď v předjarním období na paměti, že se před námi otevírají opravdu úžasné možnosti nové naděje, radosti, naplnění, hojnosti a podpory. Můžeme si proto dovolit být ve svých záměrech velkorysí, optimističtí, odvážní. Dovolme si tentokrát ve svém rozhodování rozmach a svou laťku nároků a záměrů držme pořádně vysoko!

Ať se nám všem letos podaří sklidit plody svých nejkrásnějších přání a položit základ pro krásnější Novou Zemi nás všech…….

zapsala Daniela, 27. 2. - 2. 3. 2010  

(Obrázek "Opal Gate" převzat z webu autora © Kagaya www.kagayastudio.com)

Poznámka pro kopírování:

„Pro Školu kvantové astrologie a web www.astrohry.cz napsala Daniela Viplerová. Tuto verzi je možné dále kopírovat a volně šířit nekomerčním způsobem pouze v nezkrácené a neupravené podobě, pokud budou uvedeny zdroje včetně všech aktivních odkazů a celé této poznámky“.